Girls' Talk

seksuele en relationele weerbaarheidstraining voor pubermeiden



Girls' Talk


 Kennis over seksuele gezondheid, helder communiceren, grenzen en wensen voelen en aangeven, baas over eigen lijf en gedachten, sterker in je schoenen leren staan en zelfacceptatie.

 Dat is de kern van de seksuele weerbaarheidstraining Girls’Talk. Een training ontwikkeld door Rutgers Kenniscentrum Seksualiteit, voor meiden van 13 t/m 18 jaar.

 

Een training bestaat uit een individueel intakegesprek en 8 wekelijkse groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. De volgende thema’s komen hierbij aan bod: 

·       Kennismaken met elkaar

·       Hoe maak je een goede partnerkeuze?

·       Een positief zelfbeeld creëren en hoe kom je over op anderen

·       Voorkomen van onbedoelde zwangerschap

·       Praten over veilige seks 

·       Grenzen stellen en wensen uiten 

·       Omgaan met risicovolle jongens/partners en grensoverschrijdende situaties 

·       Positieve ervaringen delen

·       Gezonde seks

 

Girls’ Talk is een intensief groepscounselingsprogramma voor maximaal 10 meiden per groep. De training wordt, afhankelijk van het aantal deelnemers, gegeven door 1 of 2 trainers. Aan de hand van discussies, begeleidend beeldmateriaal en diverse werkvormen als rollenspelen, creatieve opdrachten, reflectieoefeningen en lichaamsgerichte opdrachten, wordt in een veilige groep de kennis  over seksuele gezondheid vergroot en leren de meiden hun wensen en grenzen beter aan te geven. Verder richt Girls’ Talk zich op het versterken van interactiecompetenties, het versterken van ondersteunende attituden en gedragsintenties, uitwisseling en evaluatie van persoonlijke ervaringen en het creëren van een positief zelfbeeld.

Dit alles met als doel dat de meiden relationeel en seksueel weerbaar zijn,  zodat ze in staat zijn om onbedoelde zwangerschap te voorkomen en zij minder risico lopen op het meemaken van seksueel grensoverschrijdend gedrag.  

Girls’ Talk is een erkende Gezonde School lesmethode en daarmee een uiterst geschikt programma voor middelbare scholen en mbo-opleidingen.