trots & zeker

sociale weerbaarheidstraining voor KinderenMeer zelfvertrouwen, omgaan met emoties, positief denken, sterker in je schoenen leren staan en trots zijn op jezelf.

Dat is de kern van de Sociale Weerbaarheidstraining Trots & Zeker.

 

Is je kind onzeker, wordt het snel boos, heeft het moeite met het uiten of reguleren van zijn of haar emoties, is het heel verlegen of juist opvallend aanwezig? Geef je kind dan op voor de  sociale weerbaarheidstraining Trots & Zeker.

 

In een veilige groep met leeftijdsgenoten, leert het kind hoe het kan reageren op gedrag van anderen, om te gaan met emoties en op zoek te gaan naar eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Met als doel dat ieder kind sterker, trotser en zelfverzekerder door het leven kan.

 

In een kleine groep werken we aan het vergroten van de vaardigheden van de kinderen. Naast groepsactiviteiten is er voldoende aandacht en begeleiding voor de individuele ontwikkeling van elk kind. Ook wordt het thuisfront, doormiddel van thuisopdrachten, tussentijdse evaluaties en informatiemails, intensief betrokken bij de training. 

 

Een training bestaat een intakegesprek met ouders, 6 bijeenkomsten van 60 minuten en een evaluatie.

De volgende thema's komen tijdens de training aan bod:

 • Dit ben ik
 • Het brein
 • Omgaan met emoties
 • Sociale vaardigheden
 • Winnen en verliezen (5 t/m 8 jaar)
 • Social Media (9 t/m 12 jaar)
 • Doelen stellen en bereiken
 • Communicatievaardigheden
 • Trots zijn op jezelf 

De kosten voor de gehele training bedragen €350,- incl. BTW. Hierbij is inbegrepen:

 • Telefonische intake
 • 6 Bijeenkomsten van 60 minuten
 • Na elke bijeenkomst een tussentijdse evaluatie en informatie per mail
 • Materiaal
 • Thuisopdrachten
 • Telefonische eindevaluatie

Deze training wordt tevens individueel aangeboden: Individuele training op maat €420,- incl. btw

(6 individuele bijeenkomsten van 60 minuten, inclusief intake en evaluatie)


Wat ouders zeggen over de Trots & Zeker trainingen


 

Trots & Zeker is een prachtige training, ontwikkeld om kinderen zelfverzekerder, trotser en zelfbewuster te maken.

Yara is merkbaar gegroeid door de training; ze heeft meer zelfvertrouwen en heeft meer grip op haar emoties. Ze kan nu vaak benoemen wat ze voelt als iets haar dwars zit, waardoor we een luisterend oor kunnen bieden of samen op zoek kunnen gaan naar een oplossing. Heel veel dank voor de liefdevolle en kundige begeleiding!

 

Nadia (moeder van Yara)


Ongelofelijk knap wat Sunita in korte tijd bereikt heeft. Milan heeft de Trots & Zeker I en II gevolgd. In deze periode is hij enorm gegroeid. Zo kan Milan nu heel goed omgaan met verliezen (en dat terwijl het een paar maanden geleden echt nog een drama was), hij ervaart minder stress bij nieuwe dingen en hij zit lekker in zijn vel. Ik zie een kind dat steeds meer zichzelf durft te zijn. Echt een verademing en mooi om te zien.

De training is een leuke mix van theorie (afgestemd op de leeftijd van de kinderen), (zelf)reflectie, spelletjes, oefeningen, individuele en groepsactiviteiten en daarnaast thuisopdrachten. Dit laatste zorgt ervoor dat je als ouder betrokken bent en actief deelneemt aan het leerproces. Erg nuttig! Leuke bijkomstigheid is dat Milan de trainingen echt superleuk en gezellig vond. Hij baalde ervan dat het was afgelopen en hij kan werkelijk niet wachten tot er een Trots en Zeker III komt!!

Sa, moeder van Milan


Ik ben erg tevreden met de training die mijn zoon gevolgd heeft bij Sunita. Hij kon wel een steuntje in de rug gebruiken wat betreft het reguleren van zijn emoties. Elke week ging hij met plezier naar de training en vertelde na afloop vol trots wat hij geleerd had. De training is uiteraard geen quick fix, je gaat thuis ook aan de slag met de opdrachten. Iedereen in het gezin wordt er daardoor bij betrokken wat heel stimulerend werkt. Doordat we nog steeds de handvaten gebruiken die mijn zoon tijdens de trainingen heeft geleerd kan hij beter aangeven wat hem dwars zit en hoe hij in bepaalde situaties kan reageren.

 

Esther, moeder van Youp. 


 De dag dat Teun (5 jaar) naar de training ging vroeg hij: “mam kan jij het afbellen?” Direct na afloop van de eerste bijeenkomst vroeg hij: “mam wanneer mag ik weer naar  juf Sunita?” Dit herhaalde zich iedere week.... mag ik vandaag naar ……

Dit zegt volgens mij genoeg..... 

Teun heeft veel geleerd gedurende de training en wij ook. Zo mooi hoe met beeldende voorbeelden, huiswerkopdrachten en het knutselen er zoveel blijft hangen! 

Een hond kan bijten als hij boos is. Wij hebben hersenen en wij kunnen nadenken en kiezen hoe we reageren als we boos zijn was de uitleg van de actie reactie cirkel bij thuiskomst.  Iedereen die wilde luisteren heeft hij de cirkel laten zien. Nog steeds pakken we deze er regelmatig bij. Sowieso na boosheid of verdriet als alles gekalmeerd is helpt dit bij het bespreekbaar maken.  

Ook vragen we vaker aan elkaar waar we trots op zijn aan het einde van de dag; daar komen vaak verrassend mooie verhalen en voorbeelden van. 

Ik gun ieder kind deze training. Nogmaals veel dank !

 

 Moeder van Teun


Door de training Trots&Zeker heeft Yara enorme stappen gemaakt en is een stuk zelfverzekerder geworden. Ze beseft dat je van fouten maken kan leren en gaat ook beter om met emoties als teleurstelling, boosheid en/of verdriet. Dat de training in kleine groepjes was, met veel persoonlijke aandacht en op een speelse manier maakte het voor Yara erg fijn en vertrouwd. Nogmaals dank! ; )

 

Nuria, moeder van Yara